Recepty

Karbenátky (sekaná) ze sojového masa se sýrem

Ingredience: 100 g sojový granulát (kostky), 1 šálek ovesných vloček, 100 g eidam sýr, 1 menší cibule, 4-5 stroužků česneku, 1 lžíce koření – drcený kmín, majoránka, bílý pepř, olej, sůl, sójová omáčka – nemusí být, 2 lžičky Solčanky (Vegety), 2 vejce, pohanková mouka, strouhanka.

Postup: Sojový granulát (kostky) povařte 10 – 15 minut ve vodě se lžičkou Solčanky a špetkou soli. Vychladlý granulát sceďte a vymačkejte zbytek vody. Nastrouhejte sýr a česnek, nakrájejte cibuli, přidejte vločky a vše promíchejte s ostatními surovinami. Můžete zakapat sojovou omáčkou a dohustit pohankovou moukou. Vlhkou rukou vytvarujte karbenátky nebo sekanou, které osmažte na oleji, nebo lépe upečte na pečícím papíru v troubě. Před pečením, potřete olejem nebo vejcem. Pokud máte mixér s S-nožem, je možné použít kostky a vše v mixéru rozmixovat. Je to rozhodně jednodušší a rychlejší.

Sojové karbenátky nebo sekaná